Het Huis van Sinterklaas

Activiteiten

Capelle aan den IJssel

Het Pietendiploma

Het Pietendiploma is een kleurplaat met daarop een checklist en op de achterzijde een kaartje met een looproute. Na het behalen van iedere opdracht ontvang je een stempel van een van de Pieten. Nadat je de kleurplaat thuis hebt ingekleurd en alle stempels hebt verzameld, zet de Sint zijn handtekening. Het Pietendiploma is behaald! De Pietenkleurplaat wordt uitgedeeld tijdens de intocht en is af te halen bij iedere ‘Het Huis van Sinterklaas’ locatie.

 

 

 

 

 

 

 

Capelle aan den IJssel

Mijters Tellen

1/3

Een van de opdrachten is niet op één locatie, maar heeft te maken met de hele route! Tel onderweg alle mijters van Het Huis van Sinterklaas die je tegenkomt. Zorg dus dat je altijd goed oplet tijdens de wandeling! Vul het totaal aantal mijters aan het einde van de route op de kleurplaat in zodat de Sint precies weet hoeveel mijters de Pieten verstopt hebben.

Capelle aan den IJssel

Amerigo’s Stal

2/3

Op het Amnestyplein staat Amerigo, het paard van Sinterklaas in zijn mooi versierde stal. Samen met Piet mag je Amerigo aaien! Maar Amerigo staat niet alleen, ook zijn kleine opvolger is naar Nederland gekomen om alvast te wennen.

Capelle aan den IJssel

Het Huis van Sinterklaas

3/3

Neem je ingevulde Pietenkleurplaat mee naar Het Huis van Sinterklaas. Met een hand vol pepernoten kun je daar trots jouw ingevulde Pietenkleurplaat laten zien aan de Sint en zijn Pieten. De Sint zal je Pietenkleurplaat ondertekenen en het Pietendiploma is behaald! Tot volgend jaar!