Het Huis van Sinterklaas

Activiteiten

Nijmegen

Pietenboekje

1/7

Zorg dat je een Pietenboekje weet te bemachtigen. De boekjes liggen vanaf 8 november 2019 in een aantal winkels in Nijmegen, in de bibliotheek, in de Mariënburgkapel, en worden uitgedeeld bij de intocht op zaterdag 16 november 2019.

Nijmegen

Mijters tellen

2/7

Tel onderweg op de looproute alle mijters van Het Huis van Sinterklaas die je tegenkomt. Zorg dus dat je heel goed oplet, want je wilt er natuurlijk geen één missen! Als je alles mijters gevonden hebt schrijf je het juiste aantal op in je Pietenboekje en ontvang aan het einde een stempel van de Pieten in Het Huis van Sinterklaas.

Nijmegen

De Pieten Kleurschool

3/7

De Pieten zitten in de Marikenstraat helemaal klaar om met jou de mooiste tekeningen te maken voor Sinterklaas. Laat jij de Pieten zijn hoe mooi jij kan tekenen? Dan krijg je een stempel in jouw Pietenboekje.

Nijmegen

Het Pieten Pannenkoekenterras

4/7

Natuurlijk moet je goed eten op deze drukke dag vol opdrachten. En wat is er dan lekkerder dan pannenkoeken? Bij ’t Hoogstraatje zit Pannenkoekenpiet op jouw hulp te wachten. Versier je pannenkoek zo mooi als je kan. Laat jouw creatie aan Piet zien en ontvang een stempel!

Nijmegen

De Pieten letter-zoek-actie

5/7

De Pieten zijn maar liefst 10 ‘chocolade letters’ verloren in de Hertogstraat. Weet jij ze allemaal te vinden? Welk woord kun je ermee maken? Schrijf het juiste antwoord op in jouw Pietenboekje en laat deze zien aan de Pieten in de straat en ontvang een stempel.

Nijmegen

De Pietenspeurtocht

6/7

Ben jij een echte speurneus? Help de Pieten in de bibliotheek met hun speurtocht langs alle boeken. Weet jij ze naar het eindpunt van de speurtocht te krijgen, dan ontvang je een stempel in je Pietenboekje.

Nijmegen

Het Huis van Sinterklaas

7/7

Neem jouw ingevulde Pietenboekje mee naar Het Huis van Sinterklaas in de Mariënburgkapel. Met een hand vol pepernoten kun je het daar trots laten zien aan de Sint en zijn Pieten. De Sint zal je Pietenboekje ondertekenen.