Het Huis van Sinterklaas

Activiteiten

Nijmegen

Het Pietendiploma

Op de speciale Pietenkleurplaat staat een looproute en staan de opdrachten aangegeven. Na het behalen van iedere opdracht ontvang je een stempel van een van de Pieten. Nadat de gehele route is doorlopen zet de Sint zijn handtekening op de kleurplaat en is het Pietendiploma behaald! De Pietenkleurplaat wordt uitgedeeld tijdens de intocht en is verkrijgbaar bij iedere  ‘Het Huis van Sinterklaas’ locatie.

Nijmegen

Mijters Tellen

1/5

Een van de opdrachten is niet op één locatie, maar heeft te maken met de hele route! Tel onderweg alle mijters van Het Huis van Sinterklaas die je tegenkomt. Zorg dus dat je altijd goed oplet tijdens de wandeling! Vul het totaal aantal mijters aan het einde van de route op de kleurplaat in zodat de Sint precies weet hoeveel mijters de Pieten verstopt hebben.

Nijmegen

De Pieten Puzzel

2/5

Voor de Pieten Puzzel moet je naar Museum Het Valkhof. Hier staat een rebus op jou te wachten! Schrijf de oplossing op je kleurplaat en haal jouw stempel bij de receptioniste van het museum. En… vergeet de kortingscoupon voor de familietentoonstelling Nicolaas en de prinses uit het Oosten niet! Of heb jij de prinses al ontmoet bij de rebus?

Nijmegen

De Pieten Kleurschool

3/5

Natuurlijk moet de kleurplaat wel mooi ingekleurd worden voordat jouw diploma wordt ondertekend door Sinterklaas. Hiervoor kan je altijd terecht bij de Pieten Kleurschool in winkelcentrum Molenpoort! Met ontelbaar verschillende kleurtjes en natuurlijk pepernoten om ondertussen van te genieten!

Nijmegen

De Pieten Verbouwing

4/5

Dit jaar houden de Pieten een grote verbouwing in de Mariënburgkapel. Help jij de Klusjespieten mee Het Huis van Sinterklaas zo mooi mogelijk te versieren? Misschien hoor je zelfs de Pieten die aan het werk zijn!

Nijmegen

Het Huis van Sinterklaas

5/5

Neem je ingevulde Pietenkleurplaat mee naar het Huis van Sinterklaas in de Marikenstraat. Met een hand vol pepernoten kun je daar trots jouw ingevulde Pietenkleurplaat laten zien aan de Sint en zijn Pieten. De Sint zal je Pietenkleurplaat ondertekenen en het Pietendiploma is behaald! Tot volgend jaar!