Het Huis van Sinterklaas

Activiteiten

Nieuwegein

Het Pietendiploma

Het Pietendiploma is een kleurplaat met daarop een checklist en op de achterzijde een kaartje met een looproute. Na het behalen van iedere opdracht ontvang je een stempel van een van de Pieten. Nadat je de kleurplaat thuis hebt ingekleurd en alle stempels hebt verzameld, zet de Sint zijn handtekening. Het Pietendiploma is behaald! De Pietenkleurplaat wordt uitgedeeld tijdens de intocht en is af te halen bij iedere ‘Het Huis van Sinterklaas’ locatie.

Nieuwegein

Mijters Tellen

1/5

Een van de opdrachten is niet op één locatie, maar heeft te maken met de hele route! Tel onderweg alle mijters van Het Huis van Sinterklaas die je tegenkomt. Zorg dus dat je altijd goed oplet tijdens de wandeling! Vul het totaal aantal mijters aan het einde van de route op de kleurplaat in zodat de Sint precies weet hoeveel mijters de Pieten verstopt hebben.

Nieuwegein

Sint’s Verlanglijst

2/5

Wat wil jij het allerliefst in je schoen krijgen van Sinterklaas? Schrijf dit op de grootste verlanglijst van Nederland. Misschien laat Sinterklaas jouw wens wel uitkomen!

Nieuwegein

De Silent Pietendisco

3/5

Dit jaar kun je samen met de Pieten naar De Silent Pietendisco. DJ Piet zal de leukste Sinterklaasliedjes uit de kast toveren om lekker op te kunnen dansen. Vergeet niet na afloop de stempel op te halen!

Nieuwegein

De Pietenspeurtocht

4/5

De Pieten op de Tweede Verdieping hebben een hele spannende speurtocht uitgestippeld in de bibliotheek. Heb je de speurtocht gedaan? Ga dan langs Piet om jouw diploma af te stempelen!

Nieuwegein

Het Huis van Sinterklaas

5/5

Neem je ingevulde Pietenkleurplaat mee naar Het Huis van Sinterklaas. Met een hand vol pepernoten kun je daar trots jouw ingevulde Pietenkleurplaat laten zien aan de Sint en zijn Pieten. De Sint zal je Pietenkleurplaat ondertekenen en het Pietendiploma is behaald! Tot volgend jaar!